Založba Manični poet https://manicnipoet.net Kjer se domišljija sreča z resničnostjo Wed, 18 Oct 2017 09:15:46 +0000 sl-SI hourly 1 Izšel je roman 720 utripov srca https://manicnipoet.net/izsel-je-roman-720-utripov-srca/ https://manicnipoet.net/izsel-je-roman-720-utripov-srca/#respond Thu, 25 May 2017 12:17:57 +0000 https://manicnipoet.net/?p=1486 Izšla je nova, šesta knjiga Jake Tomca, kriminalni roman 720 utripov srca. V njem se je Jaka preizkusil v novem žanru, a ohranil svoj prepoznavni “tomčevski” slog. Urednik Dušan Marolt je v nekaj stavkih takole povzel vsebino romana: 720 utripov srca je strnjen kriminalni roman, ki nas vodi skozi nekonvencionalen vsakdan glavnega protagonista, mladega kriminalista, […]

The post Izšel je roman 720 utripov srca appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Izšla je nova, šesta knjiga Jake Tomca, kriminalni roman 720 utripov srca. V njem se je Jaka preizkusil v novem žanru, a ohranil svoj prepoznavni “tomčevski” slog.

Urednik Dušan Marolt je v nekaj stavkih takole povzel vsebino romana:
720 utripov srca je strnjen kriminalni roman, ki nas vodi skozi nekonvencionalen vsakdan glavnega protagonista, mladega kriminalista, vpetega v primer slovenskega razkrivanja prekupčevanja z drogami. Primer, za katerega se zdi, da bo rešen linearno in po hitrem postopku, se začne sumljivo zapletati in presenetljivo razpletati, ko se lovke na kriminalističnem uradu pričnejo obračati v drugo smer.

Primer žanrske literature, ki je v svojem izvoru več kot le sprehajanje po labirintu skrivnosti – največja je »realnost«. Pa je taka, kot jo dojema običajen slehernik, ali obstaja tudi vzporedna resničnost? Na to skuša odgovoriti junak, ki hazardira s svojim konceptom dojemanja in pravi: “Življenje je ruska ruleta. Nenehno pritiskamo na sprožilec in sploh ne razmišljamo, da je v pištoli naboj. Ta pa čaka vsakega. Morda jutri, morda čez polovico večnosti.

Se upate pridružiti glavnemu junaku na njegovem potovanju, polnem nepričakovanih preobratov, šokantnih zapletov in življenjskih naukov?

KLIKNI ZA NAKUP

 

The post Izšel je roman 720 utripov srca appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/izsel-je-roman-720-utripov-srca/feed/ 0
Akcija ob svetovnem dnevu bipolarne motnje https://manicnipoet.net/akcija-ob-svetovnem-dnevu-bipolarne-motnje-2/ https://manicnipoet.net/akcija-ob-svetovnem-dnevu-bipolarne-motnje-2/#comments Sun, 26 Mar 2017 17:00:44 +0000 https://manicnipoet.net/?p=1034 30. marec je svetovni dan bipolarne motnje, bolezni, s katero po ocenah živi od 2 do 5 odstotkov prebivalstva. To pomeni, da bi se v Sloveniji s to boleznijo, za katero so značilna večja nihanja razpoloženja, energije in aktivnosti, lahko spopadalo kar 100.000 ljudi. Med njimi sem tudi sam. Diagnozo so mi postavili leta 2009, leto […]

The post Akcija ob svetovnem dnevu bipolarne motnje appeared first on Založba Manični poet.

]]>
30. marec je svetovni dan bipolarne motnje, bolezni, s katero po ocenah živi od 2 do 5 odstotkov prebivalstva. To pomeni, da bi se v Sloveniji s to boleznijo, za katero so značilna večja nihanja razpoloženja, energije in aktivnosti, lahko spopadalo kar 100.000 ljudi.

Med njimi sem tudi sam. Diagnozo so mi postavili leta 2009, leto in pol po prvi hospitalizaciji v ljubljanski psihiatrični bolnišnici. Sledila so turbulentna leta, v katerih sem krmaril med silovitimi navali energije, bolj znanimi pod imenom manija, in globokimi padci razpoloženja ali depresijami. Leta 2010 sem napisal tudi knjigo o svojem življenju z bipolarno motnjo ali manično depresijo – Manični poet, s katero sem želel približati bolezen ljudem, ki je niso izkusili, obenem pa pokazati bipolarcem, da niso sami.

Odločil sem se, da tudi letos ob našem dnevu pripravim akcijo, s katero želim pomagati društvom, ki se ukvarjajo s problematiko bipolarne motnje. Tokrat bo ves denar, ki se bo med 27.3. in 2.4. zbral s prodajo vseh naših knjig, namenjen Klubu BP, skupini za samopomoč, ki v Ljubljani organizira mesečna srečanja ljudi z bipolarno motnjo.  Denar bi jim prišel prav za širitev dejavnosti v druge kraje. Zametka podobnih klubov zdaj nastajata v Mariboru in Krškem.

Tistim, ki pridemo, se zdi pomembno, da se nekako preštejemo, izmenjamo strategije in izkušnje, kako kar najbolj dejavno in zdravo preživeti v svetu nihljajev razpoloženja,” pravi eden od članov kluba.

Hvala vsem, ki ste ali še boste sodelovali v naši akciji. Hvala tudi tistim, ki boste delili to objavo, da bo dosegla čim več ljudi. Skupaj smo močnejši.

Jaka Tomc

VSTOPI V TRGOVINO

Akcija je končana. Zbrali ste kar 464 evrov. Hvala!

The post Akcija ob svetovnem dnevu bipolarne motnje appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/akcija-ob-svetovnem-dnevu-bipolarne-motnje-2/feed/ 1
Knjiga leta 2016 so Mojstri pajki! https://manicnipoet.net/knjiga-leta-2016-so-mojstri-pajki/ https://manicnipoet.net/knjiga-leta-2016-so-mojstri-pajki/#respond Thu, 02 Feb 2017 11:26:43 +0000 https://manicnipoet.net/?p=863 Prvič v zgodovini založbe smo izbirali knjigo preteklega leta. Glasovanje je potekalo na naši Facebook strani, bralci pa ste izbirali med štirimi knjigami, ki so pri naši založbi izšle v minulem letu. Med 117 glasovi ste jih kar 51 namenili naši prvi slikanici Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili avtorica Nuša Komplet Peperko in ilustratorka […]

The post Knjiga leta 2016 so Mojstri pajki! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Prvič v zgodovini založbe smo izbirali knjigo preteklega leta. Glasovanje je potekalo na naši Facebook strani, bralci pa ste izbirali med štirimi knjigami, ki so pri naši založbi izšle v minulem letu.

Med 117 glasovi ste jih kar 51 namenili naši prvi slikanici Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili avtorica Nuša Komplet Peperko in ilustratorka Nea Likar. Slikanica bo tako nosila naziv Knjiga leta 2016 po izboru bralcev.

Za Mojstri pajki so se ostale knjige razvrstile po sledečem vrstnem redu:

Kako se znebiti trupla (Borut Marolt) – 26 glasov
Kolumniatrija (Tereza Vuk) – 25 glasov
Pokanje mehurčkov (Jaka Tomc) – 15 glasov

Vsi, ki ste sodelovali v glasovanju, boste prejeli kodo za 20% popust na celoten nakup v naši spletni trgovini do konca februarja.

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

The post Knjiga leta 2016 so Mojstri pajki! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/knjiga-leta-2016-so-mojstri-pajki/feed/ 0
Top 5 leta 2016 https://manicnipoet.net/top-5-leta-2016/ https://manicnipoet.net/top-5-leta-2016/#respond Fri, 13 Jan 2017 10:42:47 +0000 https://manicnipoet.net/?p=848 Leto 2016 je bilo za našo založbo prelomno. Izdali smo štiri knjige, od teh sta šli dve v ponatis po le nekaj tednih. Decembra je izšla tudi prva slikanica, ki se je izkazala za pravi hit. Po katerih knjigah pa je bilo v lanskem letu največ povpraševanja v naši spletni trgovini? Poglejmo. 1. Kako se […]

The post Top 5 leta 2016 appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Leto 2016 je bilo za našo založbo prelomno. Izdali smo štiri knjige, od teh sta šli dve v ponatis po le nekaj tednih. Decembra je izšla tudi prva slikanica, ki se je izkazala za pravi hit.

Po katerih knjigah pa je bilo v lanskem letu največ povpraševanja v naši spletni trgovini? Poglejmo.

1. Kako se znebiti trupla – Borut Marolt

ovitki_3D-truplo2. Mojstri pajki – Nuša Komplet Peperko in Nea Likar

ovitki_3D-mojstripajki3. Kolumniatrija – Tereza Vuk

ovitki_3D-kolumniatrija4. Pokanje mehurčkov – Jaka Tomc

ovitki_3D-pokanjemehurckov5. Manični poet – Jaka Tomc

ovitki_3D-manicnipoet

Se beremo tudi v letu 2017. Hvala, ker ste del naše zgodbe!

The post Top 5 leta 2016 appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/top-5-leta-2016/feed/ 0
Prihaja slikanica Mojstri pajki https://manicnipoet.net/prednarocila-mojstri-pajki/ https://manicnipoet.net/prednarocila-mojstri-pajki/#respond Wed, 30 Nov 2016 23:01:58 +0000 https://manicnipoet.net/?p=738 Enkrat se je moralo zgoditi in vesolje je želelo, da se zgodi še letos. Naši družini se bo kmalu pridružila nova članica, slikanica Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili Nuša Komplet Peperko in Nea Likar. Knjiga bo luč sveta ugledala 15. decembra. Na robu sveta stoji pozabljen grad in edini kažipot, ki vodi do njega, […]

The post Prihaja slikanica Mojstri pajki appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Enkrat se je moralo zgoditi in vesolje je želelo, da se zgodi še letos. Naši družini se bo kmalu pridružila nova članica, slikanica Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili Nuša Komplet Peperko in Nea Likar. Knjiga bo luč sveta ugledala 15. decembra.

Na robu sveta stoji pozabljen grad in edini kažipot, ki vodi do njega, je že davno zarjavel ter pozabil pravo smer.

Prednaročila
Odločili smo se, da vam tudi Mojstre pajke ponudimo predčasno in po ugodnejši ceni. Do 14. decembra jih tako lahko kupite za 13 evrov (redna cena bo 15), za prihranek pa si privoščite kuhano vino ali merico kostanja.

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

Tisoč in več jih je, starih in mladih. In res strašansko dolgočasnih v svojem dnevnem pajčjem redu.

Mojstri pajki

The post Prihaja slikanica Mojstri pajki appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/prednarocila-mojstri-pajki/feed/ 0
Do konca novembra 20% popust! https://manicnipoet.net/do-konca-novembra-20-popust/ https://manicnipoet.net/do-konca-novembra-20-popust/#respond Sun, 20 Nov 2016 17:27:47 +0000 https://manicnipoet.net/?p=727 Knjiga je lahko lepo darilo. V naši založbi smo se odločili, da vam zadnjih deset dni novembra ponudimo 20-odstotni popust na celoten nakup! Koda za popust: 20nov16 Hvala, ker ste del naše zgodbe!

The post Do konca novembra 20% popust! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Knjiga je lahko lepo darilo. V naši založbi smo se odločili, da vam zadnjih deset dni novembra ponudimo 20-odstotni popust na celoten nakup!

Koda za popust: 20nov16

mp-fb-banner-akcija-november

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

The post Do konca novembra 20% popust! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/do-konca-novembra-20-popust/feed/ 0
Kako se znebiti trupla https://manicnipoet.net/kako-se-znebiti-trupla-borut-marolt/ https://manicnipoet.net/kako-se-znebiti-trupla-borut-marolt/#respond Mon, 29 Feb 2016 07:20:13 +0000 https://manicnipoet.net/?p=487 Naši družini se je pridružil nov član. Gre za roman Kako se znebiti trupla, ki ga je ustvaril Borut Marolt. Številni poznate Boruta kot pevca punkrock skupine Niet. Tokrat se vam predstavlja v novi vlogi in prepričani smo, da vas bo navdušil tudi kot pisatelj. Takole je njegov knjižni prvenec ob branju doživljal urednik naše […]

The post Kako se znebiti trupla appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Naši družini se je pridružil nov član. Gre za roman Kako se znebiti trupla, ki ga je ustvaril Borut Marolt.

Borut Marolt

Številni poznate Boruta kot pevca punkrock skupine Niet. Tokrat se vam predstavlja v novi vlogi in prepričani smo, da vas bo navdušil tudi kot pisatelj. Takole je njegov knjižni prvenec ob branju doživljal urednik naše založbe, Dušan Marolt:

Roman je dovršen zapis nekega obdobja v življenju glavnega protagonista, ki skozi samoiskanje, ki pa to, strogo gledano dejansko ni, dozori v celovito enoto, ki ob elementih doživete realnosti neposredno in iskreno nagovori bralca. Borut poseduje izreden smisel in občutek za detajle, ki ob »potopisnih« ponazoritvah bralca popeljejo dobesedno na mesta, ki so opisana, in mu vzbudijo občutek, da je ob momentu branja sam deležen in vpet v dogodivščine. Nazorno so prikazana in spisana dejanja in akcije, o katerih večina sanja vse življenje, a v svojem strahu nima poguma, da bi jih oživela in osmislila. Borut nam enako intenzivno predstavi svet glasbene scene, ki jo spremljajo vsi »dodatki«, ki pritičejo rockovski glasbeni zvrsti, podkrepljeni z naturalističnim udejstvovanjem.

Knjigo lahko kupite v naši spletni trgovini.

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

The post Kako se znebiti trupla appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/kako-se-znebiti-trupla-borut-marolt/feed/ 0
Akcija je uspela. Zbrali ste 360 evrov! https://manicnipoet.net/akcija-je-uspela/ https://manicnipoet.net/akcija-je-uspela/#respond Mon, 01 Feb 2016 05:45:09 +0000 https://manicnipoet.net/?p=494 Akcija zbiranja denarja za projekt Botrstvo se je končala zelo uspešno. CIlj je bil zbrati 360 evrov, s katerimi bi pokrili botrstvo za enega otroka. Z nakupi knjig ste zbrali 184 evrov, velikodušni donator pa se je javil, da bo pokril razliko do ciljne vsote, tako da je skupno zbranih 360 evrov! Hvala vsem, ki […]

The post Akcija je uspela. Zbrali ste 360 evrov! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Akcija zbiranja denarja za projekt Botrstvo se je končala zelo uspešno. CIlj je bil zbrati 360 evrov, s katerimi bi pokrili botrstvo za enega otroka. Z nakupi knjig ste zbrali 184 evrov, velikodušni donator pa se je javil, da bo pokril razliko do ciljne vsote, tako da je skupno zbranih 360 evrov! Hvala vsem, ki ste prispevali svoj delež, pa tudi tistim, ki ste delili objavo ali kakor koli drugače pomagali, da je bila akcija uspešna.

Zbrani denar bo v najkrajšem možnem času, takoj po podpisu donatorske pogodbe, nakazan na račun Zveze prijateljev mladine.

IMAG0343

 

 

The post Akcija je uspela. Zbrali ste 360 evrov! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/akcija-je-uspela/feed/ 0
Pomagajmo otrokom do malih užitkov! https://manicnipoet.net/mali-uzitki-botrstvo/ https://manicnipoet.net/mali-uzitki-botrstvo/#respond Thu, 07 Jan 2016 19:55:33 +0000 https://manicnipoet.net/?p=424 V založbi Manični poet se trudimo, da bi pomagali tistim, ki jim je življenje manj naklonjeno in si ne morejo privoščiti stvari, ki so številnim samoumevne. V lanskem letu smo tako pripravili akcijo ob svetovnem dnevu bipolarne motnje, v kateri smo s prodajo knjige Manični poet zbirali sredstva za društvo Altra, ki pomaga ljudem s […]

The post Pomagajmo otrokom do malih užitkov! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
V založbi Manični poet se trudimo, da bi pomagali tistim, ki jim je življenje manj naklonjeno in si ne morejo privoščiti stvari, ki so številnim samoumevne.

V lanskem letu smo tako pripravili akcijo ob svetovnem dnevu bipolarne motnje, v kateri smo s prodajo knjige Manični poet zbirali sredstva za društvo Altra, ki pomaga ljudem s težavami v duševnem zdravju. Akcija je bila uspešna, saj smo zbrali nekaj več kot 170 evrov.

Tokrat pripravljamo novo akcijo in si zadajamo še ambicioznejši cilj. Poimenovali smo jo kar Mali užitki, po istoimenski uspešnici, pesniški zbirki Jake Tomca. Do konca januarja bo od vsakega prodanega izvoda katere koli Jakine knjige osem evrov namenjenih za projekt Botrstvo. Cilj akcije je zbrati 360 evrov, kolikor znaša enoletno botrstvo za enega otroka. Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo!

Knjige si lahko ogledate in jih kupite TUKAJ.

Do zdaj ste zbrali 184 evrov. Hvala!

IMAG0343

* Akcija je popolnoma transparentna. Vsa zbrana sredstva se dnevno osvežujejo v tej novici.

 

The post Pomagajmo otrokom do malih užitkov! appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/mali-uzitki-botrstvo/feed/ 0
Dandy Dildo ponovno zunaj https://manicnipoet.net/dandy-dildo-jaka-tomc-ponatis/ https://manicnipoet.net/dandy-dildo-jaka-tomc-ponatis/#respond Thu, 22 Oct 2015 07:28:34 +0000 https://manicnipoet.net/?p=387 Ljubezenski roman Jake Tomca Dandy Dildo je štiri leta in pol po izidu dočakal ponatis. “Zgodba je polna zanimivih zapletov in preobratov, vsekakor pa vam zagotavljam, da se boste vsaj enkrat naglas zarežali,” pravi Jaka o svojem drugem romanu, ki je razprodan od začetka leta. Roman je nastal v obdobju, ko se je Jaka boril […]

The post Dandy Dildo ponovno zunaj appeared first on Založba Manični poet.

]]>
Ljubezenski roman Jake Tomca Dandy Dildo je štiri leta in pol po izidu dočakal ponatis.

Zgodba je polna zanimivih zapletov in preobratov, vsekakor pa vam zagotavljam, da se boste vsaj enkrat naglas zarežali,” pravi Jaka o svojem drugem romanu, ki je razprodan od začetka leta.

Roman je nastal v obdobju, ko se je Jaka boril s hudo depresijo. “Imel sem samo dve možnosti. Ali začnem ustvarjati ali pa se prepustim temi, da me potegne vase. Pametno je bilo, da sem se odločil za prvo možnost, in še danes se čudim, kako mi je uspelo napisati pozitivno in smešno zgodbo v trenutkih, ko mi ni bilo niti najmanj do smeha.”

Še topli izvodi čakajo na vaše naročilo. Hvala, ker ste del naše zgodbe.

dandy_dildo

 

The post Dandy Dildo ponovno zunaj appeared first on Založba Manični poet.

]]>
https://manicnipoet.net/dandy-dildo-jaka-tomc-ponatis/feed/ 0