15 Nov

Prihajajo Zvezdne pravljice

Naši družini se bo kmalu pridružila prva zbirka pravljic  – Zvezdne pravljice. Napisal jih je Matic Slapšak, ki ima sicer zavidanja vredno kilometrino, saj je v raznih revijah objavil že skoraj 100 pravljic. Tokrat vam jih v branje ponuja 20 in prepričani smo, da vas bodo očarale. Pravljice spremljajo čudovite ilustracije Klare Lapanja.

Matic Slapšak in njegove Zvezdne pravljice

Prednaročila so že odprta. Do 22. novembra lahko Zvezdne pravljice kupite za 17 evrov. Redna cena zbirke bo 20 evrov.

Vabljeni tudi na prvo predstavitev knjige, ki bo v ponedeljek, 27.11.2017, ob 18.00, v Konzorciju v Ljubljani.

»Zakaj si potem vsi želijo igralnih konzol in igric, nihče pa recimo žog in sani? Vsi bi imeli največje
čokolade, nihče pa sklede jabolk? In zakaj se vse do Severnega tečaja tolikokrat sliši kričanje staršev,
ko jih otroci ne ubogajo in zakaj je tolikokrat slišati jezne krike otrok, ki niso dobili točno tistega, česar
so si želeli in to takoj? Morda pa bi letos otrokom prinesel darila, ki si jih NE želijo?« (odlomek iz
pravljice Božična zmešnjava)

25 Maj

Izšel je roman 720 utripov srca

Izšla je nova, šesta knjiga Jake Tomca, kriminalni roman 720 utripov srca. V njem se je Jaka preizkusil v novem žanru, a ohranil svoj prepoznavni “tomčevski” slog.

Urednik Dušan Marolt je v nekaj stavkih takole povzel vsebino romana:
720 utripov srca je strnjen kriminalni roman, ki nas vodi skozi nekonvencionalen vsakdan glavnega protagonista, mladega kriminalista, vpetega v primer slovenskega razkrivanja prekupčevanja z drogami. Primer, za katerega se zdi, da bo rešen linearno in po hitrem postopku, se začne sumljivo zapletati in presenetljivo razpletati, ko se lovke na kriminalističnem uradu pričnejo obračati v drugo smer.

Primer žanrske literature, ki je v svojem izvoru več kot le sprehajanje po labirintu skrivnosti – največja je »realnost«. Pa je taka, kot jo dojema običajen slehernik, ali obstaja tudi vzporedna resničnost? Na to skuša odgovoriti junak, ki hazardira s svojim konceptom dojemanja in pravi: “Življenje je ruska ruleta. Nenehno pritiskamo na sprožilec in sploh ne razmišljamo, da je v pištoli naboj. Ta pa čaka vsakega. Morda jutri, morda čez polovico večnosti.

Se upate pridružiti glavnemu junaku na njegovem potovanju, polnem nepričakovanih preobratov, šokantnih zapletov in življenjskih naukov?

KLIKNI ZA NAKUP

 

26 Mar

Akcija ob svetovnem dnevu bipolarne motnje

30. marec je svetovni dan bipolarne motnje, bolezni, s katero po ocenah živi od 2 do 5 odstotkov prebivalstva. To pomeni, da bi se v Sloveniji s to boleznijo, za katero so značilna večja nihanja razpoloženja, energije in aktivnosti, lahko spopadalo kar 100.000 ljudi.

Med njimi sem tudi sam. Diagnozo so mi postavili leta 2009, leto in pol po prvi hospitalizaciji v ljubljanski psihiatrični bolnišnici. Sledila so turbulentna leta, v katerih sem krmaril med silovitimi navali energije, bolj znanimi pod imenom manija, in globokimi padci razpoloženja ali depresijami. Leta 2010 sem napisal tudi knjigo o svojem življenju z bipolarno motnjo ali manično depresijo – Manični poet, s katero sem želel približati bolezen ljudem, ki je niso izkusili, obenem pa pokazati bipolarcem, da niso sami.

Odločil sem se, da tudi letos ob našem dnevu pripravim akcijo, s katero želim pomagati društvom, ki se ukvarjajo s problematiko bipolarne motnje. Tokrat bo ves denar, ki se bo med 27.3. in 2.4. zbral s prodajo vseh naših knjig, namenjen Klubu BP, skupini za samopomoč, ki v Ljubljani organizira mesečna srečanja ljudi z bipolarno motnjo.  Denar bi jim prišel prav za širitev dejavnosti v druge kraje. Zametka podobnih klubov zdaj nastajata v Mariboru in Krškem.

Tistim, ki pridemo, se zdi pomembno, da se nekako preštejemo, izmenjamo strategije in izkušnje, kako kar najbolj dejavno in zdravo preživeti v svetu nihljajev razpoloženja,” pravi eden od članov kluba.

Hvala vsem, ki ste ali še boste sodelovali v naši akciji. Hvala tudi tistim, ki boste delili to objavo, da bo dosegla čim več ljudi. Skupaj smo močnejši.

Jaka Tomc

VSTOPI V TRGOVINO

Akcija je končana. Zbrali ste kar 464 evrov. Hvala!

02 Feb

Knjiga leta 2016 so Mojstri pajki!

Prvič v zgodovini založbe smo izbirali knjigo preteklega leta. Glasovanje je potekalo na naši Facebook strani, bralci pa ste izbirali med štirimi knjigami, ki so pri naši založbi izšle v minulem letu.

Med 117 glasovi ste jih kar 51 namenili naši prvi slikanici Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili avtorica Nuša Komplet Peperko in ilustratorka Nea Likar. Slikanica bo tako nosila naziv Knjiga leta 2016 po izboru bralcev.
Preberi več

13 Jan

Top 5 leta 2016

Leto 2016 je bilo za našo založbo prelomno. Izdali smo štiri knjige, od teh sta šli dve v ponatis po le nekaj tednih. Decembra je izšla tudi prva slikanica, ki se je izkazala za pravi hit.

Po katerih knjigah pa je bilo v lanskem letu največ povpraševanja v naši spletni trgovini? Poglejmo.

1. Kako se znebiti trupla – Borut Marolt

ovitki_3D-truplo2. Mojstri pajki – Nuša Komplet Peperko in Nea Likar

ovitki_3D-mojstripajki3. Kolumniatrija – Tereza Vuk

ovitki_3D-kolumniatrija4. Pokanje mehurčkov – Jaka Tomc

ovitki_3D-pokanjemehurckov5. Manični poet – Jaka Tomc

ovitki_3D-manicnipoet

Se beremo tudi v letu 2017. Hvala, ker ste del naše zgodbe!

01 Dec

Prihaja slikanica Mojstri pajki

Enkrat se je moralo zgoditi in vesolje je želelo, da se zgodi še letos. Naši družini se bo kmalu pridružila nova članica, slikanica Mojstri pajki, ki sta jo ustvarili Nuša Komplet Peperko in Nea Likar. Knjiga bo luč sveta ugledala 15. decembra.

Na robu sveta stoji pozabljen grad in edini kažipot, ki vodi do njega, je že davno zarjavel ter pozabil pravo smer.

Prednaročila
Odločili smo se, da vam tudi Mojstre pajke ponudimo predčasno in po ugodnejši ceni. Do 14. decembra jih tako lahko kupite za 13 evrov (redna cena bo 15), za prihranek pa si privoščite kuhano vino ali merico kostanja.

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

Tisoč in več jih je, starih in mladih. In res strašansko dolgočasnih v svojem dnevnem pajčjem redu.

Mojstri pajki

29 Feb

Kako se znebiti trupla

Naši družini se je pridružil nov član. Gre za roman Kako se znebiti trupla, ki ga je ustvaril Borut Marolt.

Borut Marolt

Številni poznate Boruta kot pevca punkrock skupine Niet. Tokrat se vam predstavlja v novi vlogi in prepričani smo, da vas bo navdušil tudi kot pisatelj. Takole je njegov knjižni prvenec ob branju doživljal urednik naše založbe, Dušan Marolt:

Roman je dovršen zapis nekega obdobja v življenju glavnega protagonista, ki skozi samoiskanje, ki pa to, strogo gledano dejansko ni, dozori v celovito enoto, ki ob elementih doživete realnosti neposredno in iskreno nagovori bralca. Borut poseduje izreden smisel in občutek za detajle, ki ob »potopisnih« ponazoritvah bralca popeljejo dobesedno na mesta, ki so opisana, in mu vzbudijo občutek, da je ob momentu branja sam deležen in vpet v dogodivščine. Nazorno so prikazana in spisana dejanja in akcije, o katerih večina sanja vse življenje, a v svojem strahu nima poguma, da bi jih oživela in osmislila. Borut nam enako intenzivno predstavi svet glasbene scene, ki jo spremljajo vsi »dodatki«, ki pritičejo rockovski glasbeni zvrsti, podkrepljeni z naturalističnim udejstvovanjem.

Knjigo lahko kupite v naši spletni trgovini.

Hvala, ker ste del naše zgodbe!

01 Feb

Akcija je uspela. Zbrali ste 360 evrov!

Akcija zbiranja denarja za projekt Botrstvo se je končala zelo uspešno. CIlj je bil zbrati 360 evrov, s katerimi bi pokrili botrstvo za enega otroka. Z nakupi knjig ste zbrali 184 evrov, velikodušni donator pa se je javil, da bo pokril razliko do ciljne vsote, tako da je skupno zbranih 360 evrov! Hvala vsem, ki ste prispevali svoj delež, pa tudi tistim, ki ste delili objavo ali kakor koli drugače pomagali, da je bila akcija uspešna.

Zbrani denar bo v najkrajšem možnem času, takoj po podpisu donatorske pogodbe, nakazan na račun Zveze prijateljev mladine.

IMAG0343

 

 

07 Jan

Pomagajmo otrokom do malih užitkov!

V založbi Manični poet se trudimo, da bi pomagali tistim, ki jim je življenje manj naklonjeno in si ne morejo privoščiti stvari, ki so številnim samoumevne.

V lanskem letu smo tako pripravili akcijo ob svetovnem dnevu bipolarne motnje, v kateri smo s prodajo knjige Manični poet zbirali sredstva za društvo Altra, ki pomaga ljudem s težavami v duševnem zdravju. Akcija je bila uspešna, saj smo zbrali nekaj več kot 170 evrov.

Tokrat pripravljamo novo akcijo in si zadajamo še ambicioznejši cilj. Poimenovali smo jo kar Mali užitki, po istoimenski uspešnici, pesniški zbirki Jake Tomca. Do konca januarja bo od vsakega prodanega izvoda katere koli Jakine knjige osem evrov namenjenih za projekt Botrstvo. Cilj akcije je zbrati 360 evrov, kolikor znaša enoletno botrstvo za enega otroka. Verjamemo, da nam bo s skupnimi močmi uspelo!

Knjige si lahko ogledate in jih kupite TUKAJ.

Do zdaj ste zbrali 184 evrov. Hvala!

IMAG0343

* Akcija je popolnoma transparentna. Vsa zbrana sredstva se dnevno osvežujejo v tej novici.

 

Kontaktirajte nas
Kontaktirajte nas
Vprašanja, naročila, reklamacije? Tukaj smo, da vam pomagamo!
Povezujem...
Trenutno nismo na voljo za pogovor v živo! Pustite nam prosim sporočilo in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Naši operaterji so zasedeni. Prosimo poskusite kasneje!
:
:
:
Imate vprašanja? Pišite nam!
:
:
Ta pogovor je zaključen
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad